Ingredienser og hvad gør de!

Fakta om ingredienserne i vores produkter.

    Hårplejeprodukter er dem, der hjælper til at kontrollere de ønsket egenskaber og opførsel af håret, så det kan kontrolleres på den ønsket måde.
      Disse data er indsamlet fra www.miljøstyrelsen.dk samt www.cosmeticsinfo.org
        Sodium Chlodride,Natriumlaurylsulfat og ammoniumlaurylsulfat bruges som overfladeaktive - rengøringsmidler i kosmetiske og personlig pleje produkter. Natriumlaurylsulfat (SLS), også kendt som natriumdodecylsulfat og Natriumlaurethsulfat (SLES) er begge overfladeaktive midler. Hvorfor det anvendes i kosmetik og produkter til personlig pleje? Både SLS og SLES er meget effektive ingredienser, der anvendes i renseprodukter, og som cremer og lotions. I denne funktion våd overfladeaktive kropsoverflader, emulgere eller opløse olie, og suspenderer jord. Disse ingredienser bidrager til den skummende og indsæbnings egenskaber i renseprodukter og skumbad
          Cocamidopropylbetain og lauramidopropylbetain er en del af en klasse af kemikalier kaldet amidopropyl betainer. Disse forbindelser består af forskellige fedtsyrer bundet til amidopropyl betain. Fedtsyrer cocamidopropylbetain stammer fra kokosolie. Laurinsyre, en 12 carbon fedtsyre er den primære fedtsyre i lauramidopropylbetain.Cocamidopropylbetain og lauramidopropylbetain er fremstillet ud fra 3,3-dimethylaminopropylamin, ofte forkortet som DMAPA. DMAPA er en dermal sensibiliserende. Derfor producenter af cocamidopropylbetain og lauramidopropylbetain holde niveauet af DMAPA i disse ingredienser så lavt som muligt. Disse ingredienser er normalt brugt som vandige opløsninger, der indeholder cirka 30% cocamidopropylbetain eller lauramidopropylbetain
            Coconut Diethanolamide, Cocamide DEA, Lauramide DEA, Linoleamide DEA og Oleamide DEA er tyktflydende væsker eller voksagtige faste stoffer. Disse ingredienser er fedtsyrer derivater af diethanolamin (DEA). I kosmetik og produkter til personlig pleje, er disse ingredienser, der anvendes i formuleringen af shampoo, hårfarver, badeprodukter, og lotion. øger skummende og / eller stabilisere skum. De er også bruges til at fortykke den vandige (vand) portion af kosmetik og produkter til personlig pleje.
              Polyquaternium-7 er en klar, farveløs til lysegul væske. I kosmetik og produkter til personlig pleje, er det bruges i en bred vifte af produkter, herunder shampoo, hårbalsam og andre hårprodukter, bad sæber og udrensning products.Polyquaternium-7 forhindrer eller hæmmer opbygning af statisk elektricitet og tørrer til at danne et tyndt lag der absorberes på håret. Polyquaternium-7 hjælper også hår holde sin stil ved at hæmme hårets evne til at absorbere fugt.
                Quaternium-22 er en let ravfarvet væske. I kosmetik og produkter til personlig pleje, er det anvendes i formuleringen af hårplejeprodukter og præparater, samt i bad sæber og hudpleje preparations.Quaternium-22 forbedrer udseendet og fornemmelsen af håret ved at øge håret volumen, smidighed og glans eller ved at forbedre tekstur af hår, der er blevet beskadiget fysisk eller ved kemisk behandling. Det forhindrer også eller hæmmer opbygning af statisk elektricitet. Quaternium-22 tørrer at danne et tyndt lag på huden, håret, eller negle.
                  Hvad er parabener, og hvad gør de? En gruppe af almindeligt anvendte kosmetiske / personlig pleje produktingredienser generelt betegnes som "Parabener" er methyl, ethyl, propyl, butyl, isopropyl, isobutyl, phenyl, pentyl, bezylparaben. De er kendte bestanddele som konserveringsmidler, der er meget effektive til at forhindre væksten af svampe og bakterier og bruges til at bevare produkter, og i høj grad forlænge deres holdbarhed. Således, de bidrager direkte til produktets kvalitet og, endnu vigtigere, sikker anvendelse for forbrugeren. Parabener har været brugt i årtier som konserveringsmidler i maden, narkotika og personlig pleje og kosmetiske industri. Der har været en række artikler og Internet rygter løbet af de sidste par år, der har rapporteret en sammenhæng mellem parabener og brystkræft. Det er underforstået i disse rapporter, at Parabener kan forårsage brystkræft ved at opføre sig som østrogen, det kvindelige køn endokrine hormon, gennem en proces kaldet hormonforstyrrelser. Nogle af disse undersøgelser tyder på en meget svag østrogen eller hormonforstyrrende effekt af de 5 sidstnævnte parabener. Men disse undersøgelser, som er blevet gennemført på dyr, kun observeret, når de er doseret med ekstremt høje mængder af Parabener - langt større end nogen ville blive udsat for under de faktiske forhold for brug eller med gentagen brug. Den simple kendsgerning er, at Parabener er 100.000 gange svagere end naturligt østrogen i kroppen - alt for svag til at have nogen effekt på mennesker.Her til skal siges at de 5 sidstnævnte parabener er blevet forbud i kosmetiske produkter og vil træde ikraft når EU parlamentet har vedtaget forbudet, dette forventes at ske i 2014. Men man bør undgå parabener til børn under 3 år, i produkter som smørers på stor dele af kroppen og som ikke bliver vasket af igen,Så som lotioner,cremer og solcreme.
                    Propylenglycol er en organisk alkohol. Det er et af de mest anvendte ingredienser i kosmetik og produkter til personlig pleje. Propylenglycol anvendes i mange typer af kosmetiske formuleringer, herunder duftstoffer. Polypropylenglycol (PPG) polymerer, herunder PPG-3, PPG-6, PPG-7, PPG-9, PPG-12, PPG-15, PPG-16, PPG-17, PPG-20, PPG-26, PPG-30, PPG-33, PPG-34, PPG-51, PPG-52 og PPG-69 er polymerer af propylenglycol og vand. Tallet i navnet repræsenterer den gennemsnitlige antal enheder af propylenglycol i compound.Propylene glykol og polypropylenglykoler tiltrækker vand og fungere som fugtighedscremer til at forbedre udseendet af huden ved at reducere afskalning og genoprette smidighed. Propylenglycol bruges også til at hjælpe med at stabilisere formuleringer.
                      Phenoxyethanol er en olieagtig, let viskøs væske med en svag rosa-lignende lugt. I kosmetik og produkter til personlig pleje, der Phenoxyethanol anvendes i formuleringen af hudplejeprodukter, og kan også findes i øjenmakeup, dufte, blusher, fonde og makeup baser, læbestift, neglebånd blødgørere, bad sæbe og rengøringsmidler, babyprodukter, solcreme og solbeskyttelsesprodukter, og ansigt, krop og mund pulvere. Hvorfor er det brugt i kosmetik og produkter til personlig pleje? Phenoxyethanol forhindrer eller forsinker mikrobiel vækst, og dermed beskytter kosmetik og produkter til personlig pleje fra fordærv. Det kan også anvendes i duftstofferne.
                        EDTA (ethylendiamintetraeddikesyre) og salte, calcium EDTA, Diammoniumhydrogenorthophosphat EDTA, Dipotassium EDTA, dinatrium EDTA, TEA-EDTA, tetranatriumethylendiamintetraacetat EDTA, Trikaliumphosphat EDTA og Trinatrium EDTA, og den tilhørende ingredienser HEDTA (hydroxyethyl ethylendiamin trieddikesyre) og trinatrium salt, Trinatrium HEDTA, er krystallinske pulvere ofte sælges som vandige opløsninger. I kosmetik og produkter til personlig pleje, er disse ingredienser, meget udbredt og kan findes i fugtighedscreme, hudpleje og renseprodukter, personlige renlighed produkter, bad sæbe, shampoo og balsam, hårfarver, hår blegemidler, og mange andre produkter types. Hvorfor det anvendes i kosmetik og produkter til personlig pleje? Dinatrium EDTA og de tilhørende ingredienser binder til metalioner som inaktiverer dem. Bindingen af metalioner hjælper med at forhindre forringelse af kosmetik og produkter til personlig pleje. Det hjælper også til at opretholde klarhed, beskytte parfumestoffer, og forhindre harskning.
                          Citric Acid,Citronsyre er en organisk syre, som er vidt udbredt i planter og dyr. Natriumcitrat er et salt af citronsyre, der er almindeligt anvendt i kosmetik og produkter til personlig pleje. Kalium citrat, aluminiumcitrat, diammoniumcitrat, ferricitrat, Magnesium Citrate, mononatriumcitrat og zinkcitrat er andre salte af citronsyre, der kan anvendes i kosmetik og produkter til personlig pleje. Estere af citronsyre, såsom tributylcitrat og triethylcitrat kan også anvendes i kosmetik og produkter til personlig pleje. Disse estere er triesterne, hvilket betyder, at de har tre butyl eller ethanol molekyler bundet til én Citronsyre molekyle. Andre Citronsyre triesterne, der kan anvendes i kosmetik omfatter Tri-C12-13 alkyl Citrate, Tri-C14-15 alkyl Citrate, Tricaprylyl Citrate, Triethylhexyl Citrate, Triisocetyl Citrate, Trioctyldodecyl Citrate og Triisostearyl Citrate. Isodecyl citrat og Stearyl Citrate er monoestere, og dilauryl Citrate er en diester, der kan anvendes i kosmetik. Ethyl Citrater er en blanding af tri-, di-og monoestere, der kan anvendes i kosmetik. De citrat ingredienser mest almindeligt anvendte i kosmetik er Citronsyre, natriumcitrat, tributylcitrat og triethylcitrat. Citronsyre og natriumcitrat kan anvendes i alle typer af kosmetiske produkter, herunder, babyprodukter, make-up, læbestift, badeprodukter, sæbe og rengøringsmidler, hårfarver og farver og hår-og hudplejeprodukter. Tributylcitrat og triethylcitrat kan anvendes i badeprodukter, andre renseprodukter og cremer, og lotions. Hvorfor det bruges i kosmetik og produkter til personlig pleje? Citronsyre og dens Diammoniumhydrogenorthophosphat, kalium-og natriumsalte bidrage til at bevare kosmetik og produkter til personlig pleje af chelaterende (kompleksdannelse) metaller. Citronsyre samt salte føjes også til kosmetik til at hjælpe justere syre / base balance.
                            Sodium Hydroxide,Natrium, calciumhydroxid, magnesiumhydroxid og kaliumhydroxid er hvide faste stoffer, der forekommer i flere former, herunder pulvere. I kosmetik og produkter til personlig pleje, er natrium, calcium, magnesium og kaliumhydroxid anvendt i formuleringen af badeprodukter, renseservietter produkter, dufte, mund pulvere, hårfarver og farver, makeup, negle produkter, personlig renlighed produkter, shampoo, barbering produkter , hårfjerningsmidler, hudplejeprodukter og solcreme produkter. Natrium og calciumhydroxid anvendes også i krøl og udglatningsprodukter Hvorfor det bruges i kosmetik og produkter til personlig pleje?. Sodium, calciumhydroxid, magnesiumhydroxid og kaliumhydroxid anvendes til at styre pH-værdien af kosmetik og produkter til personlig pleje. Magnesiumhydroxid bruges også som et absorberende ingrediens.
                              Magnesiumchlorid er en farveløs krystallinsk materiale, der forekommer naturligt som mineralet bischofite. I kosmetik og produkter til personlig pleje, er Magnesium Chloride bruges til at formulere mange typer af produkter, herunder babyprodukter, badeprodukter, sæbe og rengøringsmidler, body og hånd lotion, renseprodukter, eye makeup og hårpleje products. Hvorfor det bruges i kosmetik og produkter til personlig pleje? Magnesiumchlorid fungerer som et smagsstof og en viskositet øge agent - vandige.
                                Acrylater Copolymer er en generel betegnelse for copolymerer af to eller flere monomerer bestående af acrylsyre, methacrylsyre eller en af deres simple estere. Andre copolymerer af acrylsyre og andre monomerer, ligner acrylater Copolymer i deres funktion i kosmetik og produkter til personlig pleje. Polymerer af acrylsyre og salte deraf (polyacrylsyre, Ammonium polyacrylat, Kalialun polyacrylat, Kalium Polyacrylate, natriumpolyacrylat) også har lignende egenskaber og funktioner. Hvorfor det bruges I kosmetik og produkter til personlig pleje? Copolymer Acrylater og de relaterede copolymerer og polymerer anvendes i en lang række produkter types.The følgende funktioner er blevet rapporteret for copolymer og de andre copolymerer og polymerer af acrylsyre.
                                  Hydrolyzed wheat protein,Hydrolyseret hvedeprotein. Mange produkter er lavet af denne ingrediens samt majsprotein/ oile er også anvendt ofte til fremstilling og formuleringen af hudpleje, hårpleje, badeprodukter, øjen-og ansigts makeup, læbestifter og hårfarver og farver.
                                    Parfum,Fragance. Parfume er ingredienser, der anvendes i en bred vifte af kosmetik og produkter til personlig pleje at gøre produkterne mere behagelig og gøre dem genkendelige for brugerne. Parfumer, eller parfume, der anvendes specifikt til at give en behagelig og attraktiv duft for brugeren, mens funktionelle duftstoffer tilsættes produkter, der tjener nogle funktion, såsom rengøring eller fugtgivende. Ifølge den amerikanske Food and Drug forordning, betyder udtrykket "duft" på et produkt label "enhver fysisk eller syntetisk stof eller stoffer, der udelukkende at give en lugt til et kosmetisk produkt." I Europa, mærkningen navn for Fragance er Parfum. Duftstoffer omfatter en bred vifte af naturlige og syntetiske materialer, der anvendes alene eller i kombination for at frembringe en unik duft i produkter. Undersøgelser har vist, at brugerne associere en behagelig duft med et rent miljø. Med andre ord, ved forbrugerne et område er ren på grund af den behagelige duft, der forbliver efter rengøring. Det er umuligt at vide, om et produkt uden parfume er blevet anvendt, uden duft er der ingen opfattede effectiveness. Hvorfor det bruges i kosmetik og produkter til personlig pleje? Duftstoffer i en bred vifte af produkter til at bibringe lugt eller at maskere lugten af en anden bestanddel, der anvendes i formuleringen af et produkt. Talrige undersøgelser bekræfter, at dufte øge velvære og har en positiv indvirkning på psyken. Mange forbrugere foretrækker parfumerede produkter, fordi de har en behagelig virkning og er behagelig til andre. Ofte en bestemt duft bliver stærkt forbundet med produktet identitet og accept.